Paintfactory maakt de natuur in huis brengen eenvoudig én stijlvol met BRUUT

01/12/2022

Het is geen nieuws dat consumenten de laatste jaren meer aandacht aan hun interieur geven. We kennen ook bewustere kopers, die inzetten op kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksgemak. De natuur in huis brengen en een thuis creëren die warmte, rust en een persoonlijk karakter ademt wordt de norm. Ook in de verfsector dringt deze trend door. 

We gingen terug naar de oorsprong en onderzochten wat oppervlakken nu echt duurzaam én natuurlijk maakt. Bekijk het even zelf: welk zandstrand of grassprietje is perfect monochroom en effen? Decennialang zette Paintfactory in op kleur, maar voegt daar nu een extra pijler bij: textuur. Met een bom aan natuurlijke grondstoffen, extreem duurzaam en oneindig veel mogelijkheden is BRUUT geboren: een lokaal geproduceerde minerale textuurverf met een verbluffend natuurlijk uitzicht.

 

Creatieve en stijlvolle wanden en meubels

BRUUT nodigt uit tot creativiteit en is perfect geschikt om muren, plafonds en schrijnwerk op een eenvoudige manier een stijlvolle, natuurlijke look te geven. Je kan er zo subtiel of wild mee omgaan als je zelf wil, en zo een persoonlijke twist geven aan je interieur. Een zachte, organische salontafel in Risottowit die een cosy sfeer geeft aan je zithoek, of net een opvallend donkere wand in natuursteenlook? Alles kan.

Voor BRUUT werkten we al verschillende applicatiemethodes uit die elk hun specifiek karakter hebben. De naturale look, mijn persoonlijke favoriet, brengt de mooiste kleurnuances naar boven. Meer fan van een subtiele natuursteenlook? We’ve got you. Check zeker onze applicatievideo’s, waar we stap voor stap tonen hoe je een meesterwerk tevoorschijn tovert. Liever zelf experimenteren? Doe gerust, en deel zeker het eindresultaat met ons!
Milojka De Weweire, Marketing Manager en Kleurcreateur bij Paintfactory

 

foto rechts: evenementenlocatie The Mills van Cityworkers Antwerp

DIY decoratieve techniek: makkelijk én betaalbaar

Decoratieve technieken hebben een ‘moeilijk’ imago. Verschillende componenten mengen, snel moeten werken en een wirwar van producten onder, boven en tussen de verschillende lagen. Met BRUUT is dit definitief voorbij: de innoverende technologie heeft alle eigenschappen van een meercomponentensysteem, maar is dat niet. BRUUT is kant en klaar. De open tijd is geweldig: je hebt meer dan voldoende tijd om je textuur aan te brengen en eventuele ‘foutjes’ te verdoezelen. En Paintfactory zou Paintfactory niet zijn zonder zijn eerlijke fabrieksprijzen.

Toegankelijkheid staat centraal in het DNA van Paintfactory. In de R&D afdeling werd immens gefocust op het gebruik van grondstoffen die geen negatieve invloed hebben op het milieu, maar ook op de betaalbaarheid van het afgewerkte product. We testen en blijven verbeteren met de hulp van laboranten, schilders en een paar onhandige werknemers, om er voor te zorgen dat ook het applicatiegemak helemaal snor zit.
Yves Op de Beeck, oppervlaktetechnoloog, bestuurder en Verfprofessor bij Paintfactory.

 

Duurzaamheid is ook een langere levensduur

Zowat 85% van de opgedroogde verf is mineraal. BRUUT bevat geen toegevoegde VOS, is volledig cementvrij en als oplosmiddel wordt gebruik gemaakt van water. Maar dat is niet alles. De textuurverf is bikkelhard én elastisch, wat er voor zocht dat oppervlakken extreem goed bestand zijn tegen invloeden van buitenaf. Krassen wrijf je gewoon schoon met een natte doek, zonder risico op opglanzen.

 

Doordachte kleurencollectie

De BRUUT FAVO collectie bestaat momenteel uit een 16-tal kleuren die de rijke textuur benadrukken. Met vooral natuurlijke tinten, waaronder verschillende witten en beige tinten en warme oranje/rode kleuren past BRUUT in elk interieur. De kleurencollectie wordt de komende maanden nog uitgebreid, naargelang de noden van de markt.