Waarom en wanneer Vocht Silicone Hydro gebruiken

27/10/2023

Water en vocht zijn stille vijanden van veel bouwmaterialen. Ze kunnen onopgemerkt binnendringen en schade veroorzaken die vaak pas zichtbaar wordt als het te laat is. Maar er is een eenvoudige oplossing: Vocht Silicone Hydro.

Waarom Vocht Silicone Hydro gebruiken?

  1. Langdurige bescherming: Vocht Silicone Hydro biedt een duurzame waterafstotende laag die jarenlang standhoudt.
  2. Duurzaamheid en efficiëntie: Het product is geformuleerd met 10% vaste stof, wat zorgt voor een betere efficiëntie en bescherming dan de meeste alternatieven op de markt.
  3. Milieuvriendelijk en veilig: Het is watergedragen, reukarm en zonder solventen, wat zorgt voor een minimale impact op het milieu en een veilige gebruikservaring.
  4. Besparing op energiekosten: Een hydrofobe impregnatie zoals Vocht Silicone Hydro verbetert de thermische isolatie van muren. Slechts 4% vochtigheid kan de isolatiecapaciteit met 50% verminderen. Door het vochtgehalte te verminderen, blijft de isolatieprestatie consistent hoog.
  5. Gezond binnenklimaat: Door zijn 100% waterdampdoorlatendheid kan vocht ontsnappen, wat helpt bij het creëren van een gezond binnenklimaat.

Wanneer moet je Vocht Silicone Hydro gebruiken?

  1. Nieuwe gebouwen: Als preventieve maatregel, direct na de bouw, om ervoor te zorgen dat de structuren vanaf het begin beschermd zijn.
  2. Oude constructies: Vooral wanneer je merkt dat een gevel donker wordt bij blootstelling aan water, of wanneer er sprake is van zichtbare vochtschade.
  3. Vóór het winters seizoen: Vorst kan gevaarlijk zijn voor vochtige muren. Water dat in de poriën van bouwmaterialen bevriest, kan uitzetten en schade veroorzaken.
  4. Voor esthetische doeleinden: Een gevel behandeld met Vocht Silicone Hydro ziet er niet alleen beter uit, maar blijft ook langer mooi.

Conclusie

Of je nu een huiseigenaar bent die zijn eigendom wil beschermen, een aannemer die het beste voor zijn klanten wil, of gewoon iemand die geeft om duurzaamheid en esthetiek, Vocht Silicone Hydro is de keuze voor jou. Bescherm je gebouwen tegen de verraderlijke effecten van water en vocht, en geniet van de vrede die komt met het weten dat je hebt geïnvesteerd in kwaliteit en duurzaamheid.